EDREMİT'TE YEŞİL DALGA” GENİŞLİYOR

EDREMİT

Edremit, çevre yolu trafiğinin daha rahat bir şekilde seyretmesi ve tasarruf amacıyla geliştirilen sinyalizasyonda"Yeşil Dalga" sistemi Akçay'a kadar genişletiliyor.






Edremit, çevre yolu trafiğinin daha rahat bir şekilde seyretmesi ve tasarruf amacıyla geliştirilen sinyalizasyonda"Yeşil Dalga" sistemi Akçay'a kadar genişletiliyor.

Edremit Belediyesi Kent Konseyi Çevre Sağlığı ve Doğayı Koruma GrubuBaşkanı Cengiz Erk, şehir trafiğinin daha rahat bir şekilde seyretmesi ve yakıt tasarrufu sağlanması amacıyla, Edremit'teki trafik sinyalizasyonunda "Yeşil Dalga" sistemine geçildiğini, yakın sürede "Yeşil Dalga" yazıları yanı sıra Akçay'ında programa gireceğini açıkladı.

E-87 KARAYOLUNDA YEŞİL DALGA” HIZI 60 KİLOMETRE

Edremit Kent Konseyi tarafından ilçedeki trafik sinyalizasyonlarında "Yeşil Dalga" sistemi ile kavşaklar arasında kırmızı ışığa takılmadan 60 kilometre hızla seyahat etme imkânı veren bir çalışmanın yapıldığını şimdi ise Edremit Akçay, Güre ve Altınoluk arasındaki bölgeye genişletileceği açıklandı.

Ulusal çapta yakıt tasarrufu sağlayan "Yeşil Dalga" sistemini Edremit E-87 Çevreyolunda da uygulanma başlattıklarını açıklayan Edremit Kent Konseyi üyesi Cengiz Erk, Edremit E-87 Çevreyolunda Yeşil Dalga” sisteminin başlatılması ülke çapında tasarruf sağlayacak. Araçların belirtilen hızda gidildiğinde güzergâh üzerindeki tüm kavşaklardan kırmızı ışığa yakalanmadan seyahat edebilecekler. Trafik akışını düzenlemesi ve ortalama bir hız kazandırması, güzergâh boyunca araçların duraksama sayılarını en aza indirilmesi, zaman ve enerji tasarrufu sağlaması ve kavşaklarda oluşan kısmi hava kirliliğinin azaltılması ve kazaların azaltılması gibi pek çok avantajı bulunan Yeşil Dalga sisteminde kavşaklar arasındaki koordinasyon, GPS uydu bağlantısıyla sağlanıyor. Yeşil Dalga” uygulaması Balıkesir'de şehir içi 50 kilometre yapılmışken, Edremit E-87 Karayolunda 60 kilometre olarak düzenlendi. Bu uygulama ile Edremit, ülke ekonomisine her gün birkaç tanker dolusu akaryakıt tasarrufu sağlanacak” dedi.

YEŞİL DALGA” İLE YÜZDE 25 TASARRUF SAĞLANACAK

Yeşil Dalga” ile otomobilin hızı belli bir seviyede sabit tutulduğu takdirde kırmızı ışıklara takılmadan bir seyir sağlanacak. Araçlar için yakıt tasarrufu, sürücüler için akıl ve ruh sağlığını koruyan bir sistemdir” diyen Cengiz Erk, Edremit ve Edremit Körfezindeki tüm trafik ışıklarının 60 kilometre hızla belirli bir düzenlilik içerisinde Yeşil Dalga ile düzene girmesi önemlidir” dedi.

Edremit çevre yolu üzerinde bulunan tüm kavşakların Yeşil Dalga” sistemi ile sinyalizasyonunun düzene girdiğini vurgulayan Erk, Türkiye'nin her şehrinin trafiğinde "Yeşil Dalga" döneminin başlatılması ülkemiz akaryakıt tüketiminde yüzde 25 tasarruf sağlayacağı bilgisini verdi. 





Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı